1. Home
  2. Docs
  3. UTU SURVEY Felhasználói k...
  4. KATASZTER LÉTREHOZÁSA

KATASZTER LÉTREHOZÁSA

A Projektek főmenüpontban található a Kataszterek almenüpont.

A Kataszterek almenüpotra kattintva látható Békéscsaba térképe. Itt bele lehet nagyitani a térkép bármely részébe az egér görgetésével vagy a bal felső sarokban lévő plusz és minusz gombok segistégével. A térképen alap helyzetben láthatók az utcanevek, a helyrajziszámok és a zöldfelület.

Az oldal jobb oldalán található egy lista a további jelekkel. Itt az adott jel melletti fehér négyzetet kipipálva be lehet egyesével kapcsolni további információs jelket a térképen pl.: közúti jelzőtábla, kerékpárút, fakataszter, buszmegálló, stb. Az osztop tetején található egy kereső funkció is, ahol gyorsabban megtalálhatjuk a listában a szükséges jelet.

A főmenü oszlop mellett található egy gomb ami alaphelyzetben az Alaptérképet mutatja. A gombot megnyomva további három térképnézet közül lehet választani. Ezek a következők. Ingatlan, Közmű és az OSM.

AKataszter almenüpont alatt található az Új Kataszter menüpont. Itt meg kell adni a kataszter nevét, a külső partnert, a projektet amihez kapcsolódik, a leírást, az állapot és kitölteni az adatlapot. A kataszter kitöltéséhez szükséges adatlap személyre szabható a szerint ,hogy a kataszternek milyen elemeket kell tartalmaznia.
Az adatlap összeállításához különböző mezők állnak rendelekzésre.
A mezők tulajdonságai:
jejölőnégyzet, dátum mező, fejléc, rejtett, szám, bekezdés, rádió csoport, kiválasztás, szövegmező és a szövegdoboz.

Ha minden ki lett töltve akkor lentebb görgetve a létrehozás gombbal lehet elmenteni a katasztert.

Az új kataszter menüpont alatt található a Kataszter lista menüpont. Itt lehet látni az összes korábban rögzített katasztert.

A kék sávban oszlopok szerint vannak rendezve a kataszterek adatai. Minden oszlop tetején egy fehér téglalap található, amibe be lehet írni vagy ki lehet választani a lehetőségek közül amire szükség van és így gyorsabban rá lehet találni az adott kataszterre.

A kék sáv jobb szélén található egy oszlop szerkesztő ikon ahol be lehet állítani, hogy éppen melyik oszlopok látszódjanak.

Az oldalon szintén létrehozni lehet hozni új katasztert a jobb felső saroknál található + Új gombbal.

Az új kataszter létrehozó gombtól balra lehet lapozni a listában. Szintén itt be lehet állítani hogy a listából egyszerre hány kataszter legyen látható.

How can we help?